Deze les(sen) gaan in op de grammaticale vragen en moeilijkheden die in een Duitse tekst, bijv. brief, voorkomen. Volgens een routekaart bij een te gebruiken schema, leert de leerling stapje voor stapje welk woord uit welke categorie en met welke uitgang bij het geslacht ingevuld moet worden. Je leert bijv. dat en hoe je een bepaald lidwoord moet invullen dat door een voorzetsel voorafgegaan wordt. Dat voorzetsel heeft, zo blijkt uit het schema of "blauwe kaart", een vaste naamval. Zodra je het geslacht van het zelfstandig naamwoord kent, heb je de info om de juiste keuze te maken uit het schema of de " blauwe kaart". Uiteraard worden eerst begrippen zoals woordsoorten (bijv. voorzetsel) met voorbeelden en het geslacht van een woord uitgelegd. Uitgangspunt is de vraag en bestaande kennis van de leerling of student. Alles stapje voor stapje... ich helfe dir schrittweise, damit du sagst: Einfach toll!

Beoordelingen (0)

Er zijn nog geen recensies voor deze leraar. Volg een les bij deze leraar en help haar of zijn profiel te verbeteren door een eerste beoordeling te plaatsen!

Good-fit Leraar Garantie


Als je niet tevreden bent na je eerste les, dan zal Apprentus een andere leraar voor je zoeken of je eerste les terugbetalen.

Online reputatie

  • Leraar sinds april 2021
  • Geverifieerd telefoonnummer