Is het te laat om polyglot te worden

Is het te laat om polyglot te worden

Het is bekend, volgens families die naar nieuwe landen verhuizen, dat kinderen nieuwe talen sneller en gemakkelijker leren.

Volgens onderzoek aan het Massachusetts Institute of Technology zou het erg moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om een ​​perfect niveau te bereiken als je na je tiende begint met het leren van een andere taal. Studies hebben echter ook aangetoond, dat wanneer individuen de beginselen van een taal geleerd worden en vervolgens getest, het blijkt dat volwassenen beter zijn in leren dan kinderen.

Alle hoop is dus niet verloren! Hier zijn enkele tips om uitendelijk een ​​polyglot te worden, zelfs in de volwassenheid.

1- Raak geïnteresseerd in de taal

Raak geïnteresseerd in de taal

Je moet ZIN hebben om deze taal te leren. Als het nodig is om alle voordelen op te schrijven om deze nieuwe taal te leren, dit brengt positifiteit. Zodra je hersenen al het goede hebben verwerkt, zal leren veel gemakkelijker, sneller en leuker zijn.

2- Leer de basisprincipes

Yes! Voor elke constructie is het noodzakelijk om een ​​goede solide basis te maken, anders zal alles uiteindelijk instorten.

Zodra je de basisbeginselen van vervoeging, grammatica, spelling, enz. hebt samengevoegd, wordt al het andere op een natuurlijke manier gedaan.

Er zijn lesboekjes en oefenboekjes met antwoorden beschikbaar om de basis van het leren te ontwikkelen.

3- Dompel jezelf onder in een gunstige leer omgeving

Wanneer je omringd bent door mensen die deze taal spreken, zullen je hersenen zich moeten aanpassen aan de omgeving. Veel mensen kiezen ervoor om taalreizen te maken om zich beter in de taal onder te dompelen.

Dit zal je leren versnellen en je een ​​goede boost geven, vooral in de uitspraak.

4- Spreek, spreek, spreek …!

Mondeling en schriftelijk zijn complementair! Het is uiterst belangrijk om de gekozen taal te spreken. Zelfs als je fouten maakt, dat is niet erg, het belangrijkste is om moeite te doen om de taal proberen te spreken.

En ook door te spreken, zal je schrijven verbeteren en vice versa.

Het zou ideaal zijn om te spreken voor iemand die de taal spreekt, zoals een leraar bijvoorbeeld. Als je de mogelijkheid hebt om privéles te nemen, aarzel dan niet. Als je bijvoorbeeld besluit Italiaans te leren, zal de aanwezigheid van een goede Italiaanse leraar je veel helpen.

Inderdaad, tijdens je lessen Italiaans kan de leraar je aanmoedigen om Italiaans te spreken en al je fouten te corrigeren.

5- Werk regelmatig

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste advies van allemaal. Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk concrete resultaten te zien en dat bereik je door regelmatig te werken.

Als je lessen volgt bij een privé leraar, aarzel dan niet om ook twintig minuten per dag te besteden aan de taal, zelfs op dagen dat je je leraar niet ziet.

Site Footer