Hoe vorder je goed in viool?

Het is duidelijk dat de sleutel tot succes en vooruitgang regelmaat is. Om alle methoden en mechanismen goed te assimileren, moet je regelmatig oefenen. Hier zijn enkele tips om je oefensessies te maximaliseren.

Hoe vorder je goed in viool

1- Speel elke dag

Als je serieus de viool wilt leren spelen, intergreer hem dan in je leven. Het moet een integraal onderdeel zijn van je dagelijks leven. Breng elke dag minstens twintig minuten door op je viool. Alleen zo zul je snel een duidelijke progressie te voelen.

2- Klaar? Go!

Klaar Go

Als je je viool uit zijn koffer hebt gehaald, bedenk je dan niet. Start je sessie en duw hem niet terug.

3- Stel jezelf duidelijke doelen

Vraag jezelf af wat voor soort muziek je wilt spelen, wat moeilijkheden zijn die je wilt overwinnen, wat  wil je bereiken … etc. voor elke sessie stel jezelf een mini-doel en probeer niet eerder stoppen tot je deze hebt volbracht.

4- Vergroot je cirkel van violisten

 Vergroot je cirkel van violisten

Een tweede of zelfs derde mening is altijd welkom! Als je de hele tijd alleen speelt, kun je veel dingen missen. Als je echter voor mensen speelt die zelf de viool spelen, kan dit voor jou buitengewoon lonend zijn. Het kan inderdaad details onthullen die je wellicht zelf niet opmerkt en die waardevol  kunnen zijn. En omgekeerd, als je naar hen luistert, kan dat je helpen je muzikale oor te ontwikkelen. Kortom, deel met anderen!

5- Raak geïnspireerd

Aarzel niet om je te laten beinvloeden door vioolvirtuozen. Zoek een idool en probeer zijn uitvoeringen te zien of keer op keer videos op Youtube te bekijken bijvoorbeeld.Vul je muzikale bagage zoveel mogelijk, het zal je veel helpen.

6- Daag jezelf uit

Daag jezelf uit

Nooit op je lauweren rusten! Zodra je voelt dat je met gemak speelt, verhoog je het niveau en kies je moeilijkere oefeningen. En vergeet niet dat het veel tijd en geduld kost om het gewenste niveau te bereiken, dus zet door! Dat gezegd hebbende, er gaat niets boven het gevoel eindelijk te zijn geslaagd en je doelen te bereiken.

7- Volg lessen

Door lessen te volgen, kun je veel sneller en effectiever vooruit. Een leraar past zich aan aan jouw tempo, hij moedigt je aan om regelmatig te te oefenen en al je fouten direct te corrigeren, wat je veel tijd zal besparen.

Je kunt de docent die je nodig hebt bij jou in de buurt gemakkelijk vinden via online sites zoals Apprentus bijvoorbeeld, waar je direct contact met ze kunt maken.

Site Footer