5 Tips om wiskunde onder contrôle te krijgen

Wil je alle geheimen van wiskundig succes kennen? Hoe slaag je erin controle te krijgen, goede aantekeningen te hebben of huiswerk goed te maken? Er zijn geen wonderen maar er zijn enkele eenvoudige maar uiterst effectieve tips!
5 Tips om wiskunde onder contrôle te krijgen

1- Houd je aandacht erbij!

We moeten het je vaak vertellen, het is geen geheim, de belangrijkste regel is om attent te zijn in de klas.

Op de universiteit als je goed hebt opgepast, heb je al driekwart van het werk gedaan. Wat de middelbare school betreft, als je NIET oppast, kan je toekomst in de wiskunde ronduit in gevaar komen. Op de middelbare school gaat het heel snel en als je niet oppast, mis je de trein !

Mis geen les: zit in de eerste rij. Misschien lijkt het je belachelijk, maar geloof me, het is zeer effectief! Je concentratie zal niet worden gestoord door de gebeurtenissen die zich tijdens de les kunnen voordoen, omdat je blikveld beperkt zal zijn tot het bord en de leraar.

2- Doe je oefeningen!

 Doe je oefeningen
De basis van succes in wiskunde blijft de praktijk. Hoe meer oefeningen je doet, hoe groter je kansen op verbetering. Voer in de klas serieus en ijverig de oefeningen uit die je leraar je geeft. Omdat dit het moment is om de hulp van je leraar te vragen als je er niet uitkomt. En als je leraar je een handje helpt, doe dan direct daarna een soortgelijke oefening om te zien of je het begrijpt.

3- Werk thuis

Verwaarloos het werk niet, dat je moet doen als je naar thuis bent.

Begin met het doen van het huiswerk van je leraar. Dit is erg belangrijk,omdat het je in staat stelt om te bekijken wat er gedurende de dag is gedaan en het  zo voor eens en voor altijd in je geheugen te griffen.

Wat betreft huiswerk (HW), dit zijn zeker langere opdrachten, maar je hebt meer tijd om ze te maken. Begin vooral niet op het laatste moment. Je moet alle tijd nemen die je nodig hebt om eraan te werken.

Om voortgang te maken in wiskunde, geef jezelf de tijd om het probleem te ontleden, bekijk alle regels en je lessen en zelfs oefeningen die al zijn gedaan. Als het je lukt om een ​​probleem op te lossen, die je in het begin niet kon oplossen, weet dan dat je op de goede weg bent om een ​​meester in de materie te worden!

Raak echter niet in paniek als je de oplossing toch niet vindt. Het belangrijkste is het onderzoek dat je hebt gedaan om daar te komen en de tijd die je er in hebt gestopt. Vraag om hulp of kijk naar de oplossing als je ondanks je inspanningen het niet kunt.

4- Bereid je toets voor

Bereid je toets voor
Hij bereidt zijn toets voor: boek op schoot en zijn telefoon in zijn hand. Dat werkt nooit!

Dus laat jezelf zien, dat je echt je examen wilt halen en schakel je telefoon een paar uur uit. Maak je geen zorgen, we overleven allemaal!

De fout die je moet vermijden, is dus om gewoon je les te lezen. Het is absoluut nutteloos. Een wiskundige opdracht kun je niet voorbereiden zoals bijvoorbeeld geschiedenis en aardrijkskunde De les is een ondersteuning om de oefeningen te kunnen doen. Op een paar uitzonderingen na, is de les niet om te leren, maar om te begrijpen. Om er zeker van te zijn, dat je slaagt voor je toest of examen, is het eenvoudig: herhaal alle oefeningen, die je in de klas hebt gedaan met de leraar en alle huiswerkopdrachten.

Ik zeg het nog een keer: lees niet opnieuw! Je leraar heeft je deze oefeningen niet bij toeval gegeven en je zult zeer waarschijnlijk worden ondervraagd over zeer vergelijkbare oefeningen.Vergeet niet dat wiskunde een sport is, en wie sport zegt, zegt trainen!

5- Help jezelf

Help jezelf
Alleen nu kun je je les leren. En als je goed genoeg hebt gewerkt, lijkt het eenvoudig, logisch en besteed je niet veel tijd.

Zoals ik hierboven al vermeldde, is het absoluut noodzakelijk om zeer attent te zijn in de klas. In een klaslokaal kun je echter niet aan het risico van deconcentratie ontsnappen. We weten allemaal dat het weinig kost om het soepel draaien van een klas te verstoren. En dat is normaal als je 30 tieners in dezelfde ruimte plaatst. Ook kun je de aandacht van de leraar niet heel lang eisen als je moeilijkheden tegenkomt omdat hij een hele klas moet helpen.

Wat je dan snel en efficiënt zou kunnen helpen, is hulp van buitenaf.

Een privé wiskundeleraar kan zich aanpassen aan je persoonlijke niveau en je individuele lessen voorbereiden. Of het nu gaat om algebra-cursussen of meetkundelessen, de docent verplaatst zich in je eigen tempo, maar garandeert de upgrade in tijd door middel van bijlessen voor thuis.

Je vindt de specifieke tutor, die je nodig hebt, tussen de wiskunde leraren bij jou in de buurt op online sites zoals Apprentus.

Site Footer