FavouritesMarkeer als favoriet
FavouritesMarkeer als favoriet
van41.00EUR/ u

Startende ondernemer of heb je alleen nog maar een idee? Ik help je van A tot Z een plan uit te werken en vorm te geven.

Welkom bij mijn lesprogramma's, speciaal ontworpen voor startende ondernemers, of je nu alleen nog maar een idee hebt of al een stap verder bent!

Onze lessen zijn gericht op het helpen van jou bij elke fase van jouw ondernemersreis, van het uitwerken van een goed idee tot het bouwen van een succesvolle onderneming. Hier is een overzicht van de onderwerpen die we zullen behandelen:

1- Idee-uitwerking en marktonderzoek:

Het ontwikkelen van jouw idee en het vinden van de juiste naam en niche.
Uitvoeren van gedegen marktonderzoek om kansen en concurrentie te identificeren.

2- Stappenplan en budgetanalyse:

Het opstellen van een gedetailleerd stappenplan om jouw idee tot leven te brengen.
Het maken van een realistische budgetanalyse om financiële doelen te stellen en kosten te beheren.
Leveranciers en fabrikanten:

Het vinden van betrouwbare fabrikanten en leveranciers voor jouw producten.
Onderhandelen over prijzen, kwaliteit en verzendopties.

3- Teamopbouw en professionele kennis:

Identificeren van de benodigde expertise en het opbouwen van een team van professionals.
Het vinden van de juiste mensen voor elk aspect van jouw bedrijf, zoals marketing, technologie en klantenservice.
Import en export:

Leer de ins en outs van import- en exportprocessen + opschalen met fulfilment en alle logistieke processen.
Ontdek hoe je internationale markten kunt betreden en jouw bereik kunt vergroten.

4- Product research en branding:

Het uitvoeren van grondig productonderzoek en het testen van jouw producten.
Leer hoe je jouw producten kunt labelen en branden om jouw merkidentiteit te creëren.

5- Webshop en e-commerce:

Bouw jouw eigen professionele Shopify-webshop en leer alles wat hierbij komt kijken.
Leer hoe je complete productvermeldingen kunt maken of kunt uitbesteden aan freelancers.

6- Marketing en social media:

Ontwikkel effectieve marketingstrategieën voor sociale media.
Leer hoe je contact kunt leggen met influencers en jouw merk kunt promoten.
Samenvattend zullen we je begeleiden bij het beheren van alle aspecten binnen jouw onderneming, waaronder websitebeheer, marketing, verkoop, klantenservice, data-analyse, logistieke processen en technologie-implementatie. We zullen je ook laten zien hoe je freelancers kunt inhuren om verschillende taken uit te voeren en zo jouw team te versterken.

Bereid je voor op een boeiende reis vol kennis, vaardigheden en praktische ervaring. Samen zullen we je helpen om jouw ondernemersdroom werkelijkheid te maken!

Ik ben beschikbaar om je te helpen met elk van deze onderdelen.

Mijn kennis:

Ik heb ruime ervaring in de richting van E-Commerce, magazijnchef/ beheer van magazijnen voor webshops en bedrijven in de logistieke sector, fulfilment B2B & B2C.
20 jaar ervaring als het gaat om logistiek, transport en planning.

Ik heb ruim 7 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in de Ecommerce sector.
Import en export van producten, product development, testen en branden van producten via webshops en andere sales platformen zoals Bol en Amazon. Inhuren van freelancers voor productlistings en vormgeven aan de verpakking etc.

Ik heb ruime ervaring met Shopify webshops bouwen en alles hier omheen, denk aan emailmarketing apps en installeren van tracking pixels voor socialmedia ads.

Ook onderhoud ik veel contact met influencers die geregeld producten voor mijn brands hebben gepromoot.

Een allround Ecommerce mannetje zo zou je mij wel kunnen noemen. Een aanpakker die houd van planning en actie. Een idee is leuk maar de uitvoering daar draait het om.


Ik hoop je snel te zien!

Extra informatie

Laptop met camera, een steengoed idee en een winners mentaliteit!

Locatie

Les via webcam
Op een plaats gekozen door de leerling : In de omgeving van Amsterdam, Nederland

|
Use ⊞+wheel to zoom!
+

Algemene info

Leeftijd:
Tieners (13-17 jaar oud)
Volwassenen (18-64 jaar oud)
Senioren (65+ jaar oud)
Niveau van de leerling:
Beginner
Gemiddeld
Duur:
60 minuten
De les wordt gegeven in:Nederlands

Over

Ik ben Johnny, een energieke ondernemer van 39 jaar oud. Ik ben al 13 jaar gelukkig getrouwd met een geweldige vrouw en heb een fantastische zoon van 16 jaar.

Als ondernemer in hart en nieren, zie ik overal kansen om te groeien en te slagen. Ik geloof in hard werken en ben een echte doorzetter. Loyaal en eerlijk zijn essentiële waarden voor mij. Het is belangrijk voor mij om altijd op tijd te komen, want tijd is kostbaar en ik wil het meeste uit elke minuut halen.

Een van mijn sterke punten is mijn vermogen om overzicht te houden en problemen op te lossen. Ik ben geduldig en neem de tijd om dingen op een doordachte manier aan te pakken. Ik vind het geweldig om anderen te helpen en mijn kennis met hen te delen. Ik geloof dat delen vermenigvuldigen is. Dus als je vragen hebt of hulp nodig hebt, sta ik altijd klaar om je te ondersteunen.

Ik moet eerlijk zijn, er zijn momenten waarop ik gefrustreerd raak door mensen die shortcuts willen nemen in het leven. Ik geloof dat als je echt iets wilt bereiken, je er hard voor moet werken. Maar als je "why" groot genoeg is, is alles mogelijk en kun je je doelen bereiken.

Dus, beste leerlingen, onthoud dat succes niet vanzelf komt. Het vergt toewijding, doorzettingsvermogen en een sterke werkethiek. Maar ik geloof dat jullie allemaal het potentieel hebben om jullie dromen waar te maken. Als jullie bereid zijn om hard te werken en te leren, ben ik er om jullie te ondersteunen en te begeleiden op jullie reis naar succes.

Laten we samen groeien, leren en onze doelen bereiken. Ik kijk ernaar uit om jullie te helpen en te zien wat we samen kunnen bereiken!Hobby’s en passies:

Ondernemen
Zelfontwikkeling
Lezen
Kunst en graffiti
Sporten & voeding
Forextrading


Wil jij de sprong wagen en je eigen onderneming starten? Ben je vol energie en vastberaden, maar weet je niet precies waar te beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Welkom in de opwindende wereld van ondernemerschap, waar jouw dromen werkelijkheid kunnen worden. Ik begrijp dat het starten van een bedrijf een spannende, maar ook uitdagende stap is. Gelukkig sta ik klaar om je te begeleiden op jouw reis naar succes.

Ik begrijp dat je veel vragen en onzekerheden hebt als startende ondernemer. Hoe ontwikkel ik een winstgevend bedrijfsconcept? Wat zijn de beste strategieën om mijn doelgroep te bereiken? Welke juridische en financiële aspecten moet ik in gedachten houden? Het lijkt misschien overweldigend, maar maak je geen zorgen - ik ben er om je te helpen!

Mijn missie is om jou als startende ondernemer te inspireren, te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van jouw ondernemersreis. Ik bied praktisch advies, waardevolle hulpmiddelen en diepgaande kennis die je nodig hebt om je bedrijf van de grond te krijgen en te laten groeien.

Met mijn expertise en ervaring zal ik je helpen bij het ontwikkelen van een sterke strategie die past bij jouw unieke visie en doelstellingen. Samen zullen we je ideeën verfijnen, je businessplan scherpstellen en je begeleiden bij het navigeren door de complexe wereld van marktonderzoek, branding en klantacquisitie.

Daarnaast bied ik inzicht in de juridische en financiële aspecten van ondernemerschap. Ik zal je helpen om de juiste juridische structuur op te zetten, de benodigde vergunningen en registraties te verkrijgen, en je adviseren over het beheer van je financiën en belastingen. Met mij aan je zijde kun je met vertrouwen en gemoedsrust vooruitgaan.

Wacht niet langer! Het is tijd om je ondernemersdroom waar te maken. Laat mij je begeleiden op de weg naar succes en je helpen je potentieel te realiseren. Samen zullen we obstakels overwinnen, kansen grijpen en je onderneming laten floreren.

Ben je er klaar voor? Neem vandaag nog contact met me op en geef je ondernemersreis een vliegende start. Jouw succesverhaal begint hier!


Ook als je alleen een paar lessen wilt volgen, je idee in kaart wilt brengen, of hulp nodig hebt bij het bepalen van de juiste stappen om te nemen, sta ik voor je klaar!

Ik bied flexibele ondersteuning op maat, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Of je nu behoefte hebt aan eenmalig advies, een brainstormsessie om je ideeën te verfijnen, of hulp bij het opstellen van een actieplan, ik kan je helpen.

Samen kunnen we je ideeën onderzoeken, mogelijke obstakels identificeren en strategieën ontwikkelen om deze te overwinnen. Ik kan je begeleiden bij het uitvoeren van marktonderzoek, het analyseren van de concurrentie en het definiëren van je doelgroep. Daarnaast kan ik je adviseren over het opstellen van een solide businessplan en het bepalen van de volgende stappen om je onderneming succesvol te lanceren.

Het is belangrijk om te onthouden dat ondernemerschap een proces is, en dat je altijd kunt beginnen met een beetje hulp om je op weg te helpen. Of je nu op zoek bent naar eenmalige ondersteuning of begeleiding gedurende een langere periode, ik ben er om je te helpen en je de tools te geven die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Aarzel niet om contact met me op te nemen en jouw specifieke behoeften te bespreken. Samen kunnen we bepalen hoe ik je het beste kan ondersteunen op jouw ondernemersreis.

Opleiding

Solyvius College detailhandel - Hoofddorp
1995 tot 1999

Vakopleiding transport en logistiek - MBO
2000 tot 2002

HBO werk- en denkniveau

20 jaar ervaring in de logistiek, planning en fulfilment.
7 jaar ervaring in de ecommerce als zelfstandig ondernemer.

Leservaring

Vaardigheden:

• Leiding geven aan een team
• Computervaardigheden
• Fotografie
• Shopify webshops bouwen (7 jaar)
• Kunstenaar/spuiten (27 jaar)
• Sociale media
• Grafische vormgeving
• Communicatie

Interesse en ervaring:

Ik heb ruime ervaring in de richting van E-Commerce, magazijnchef/ beheer van magazijnen voor webshops en bedrijven in de logistieke sector, fulfilment B2B & B2C.
20 jaar ervaring als het gaat om logistiek, transport en planning.

Ik heb ruim 7 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in de Ecommerce sector.
Import en export van producten, product development, testen en branden van producten via webshops en andere sales platformen zoals Bol en Amazon. Inhuren van freelancers voor productlistings en vormgeven aan de verpakking etc.

Ik heb ruime ervaring met Shopify webshops bouwen en alles hier omheen, denk aan emailmarketing apps en installeren van tracking pixels voor socialmedia ads.

Ook onderhoud ik veel contact met influencers die geregeld producten voor mijn brands hebben gepromoot.

Een allround Ecommerce mannetje zo zou je mij wel kunnen noemen. Een aanpakker die houd van planning en actie. Een idee is leuk maar de uitvoering daar draait het om.

Stel een vraag

Stuur een bericht waarin je je wensen uitlegt, waarna Johnny snel zal reageren:
Hoe meer details, des te beter.
Bijv. "Hallo, wanneer ben je beschikbaar voor een les?"

Beschikbaarheid typische week

(GMT -04:00) New York
MaDiWoeDoVrijZatZo
0              
1              
2              
3  Maandag om 3:00        Vrijdag om 3:00  Zaterdag om 3:00  Zondag om 3:00
4  Maandag om 4:00        Vrijdag om 4:00  Zaterdag om 4:00  Zondag om 4:00
5  Maandag om 5:00  Dinsdag om 5:00  Woensdag om 5:00  Donderdag om 5:00  Vrijdag om 5:00  Zaterdag om 5:00  Zondag om 5:00
6  Maandag om 6:00  Dinsdag om 6:00  Woensdag om 6:00  Donderdag om 6:00  Vrijdag om 6:00    
7              
8              
9              
10  Maandag om 10:00  Dinsdag om 10:00  Woensdag om 10:00  Donderdag om 10:00  Vrijdag om 10:00    
11  Maandag om 11:00        Vrijdag om 11:00    
12              
13              
14              
15              
16              
17              
18              
19              
20              
21              
22              
23              
van 41€Les via webcam
van 46€Bij de student thuis

Good-fit Leraar Garantie


Als je niet tevreden bent na je eerste les, dan zal Apprentus een andere leraar voor je zoeken of je eerste les terugbetalen.

Online reputatie

  • Leraar sinds mei 2023
  • Geverifieerd telefoonnummer
  • Verbonden met Google

Beschikbaarheid typische week

(GMT -04:00) New York
MaDiWoeDoVrijZatZo
0              
1              
2              
3  Maandag om 3:00        Vrijdag om 3:00  Zaterdag om 3:00  Zondag om 3:00
4  Maandag om 4:00        Vrijdag om 4:00  Zaterdag om 4:00  Zondag om 4:00
5  Maandag om 5:00  Dinsdag om 5:00  Woensdag om 5:00  Donderdag om 5:00  Vrijdag om 5:00  Zaterdag om 5:00  Zondag om 5:00
6  Maandag om 6:00  Dinsdag om 6:00  Woensdag om 6:00  Donderdag om 6:00  Vrijdag om 6:00    
7              
8              
9              
10  Maandag om 10:00  Dinsdag om 10:00  Woensdag om 10:00  Donderdag om 10:00  Vrijdag om 10:00    
11  Maandag om 11:00        Vrijdag om 11:00    
12              
13              
14              
15              
16              
17              
18              
19              
20              
21              
22              
23              
van 41€Les via webcam
van 46€Bij de student thuis

Good-fit Leraar Garantie


Als je niet tevreden bent na je eerste les, dan zal Apprentus een andere leraar voor je zoeken of je eerste les terugbetalen.

Deel deze pagina


Robert
Boekhouding, financiën en economie cursussen + hulp bij uw businessplan
Ervaren Frans-Belgische leraar biedt privélessen op het gebied van politieke economie, boekhouding en financiën voor secundair en hoger niveau. Ook bied ik hulp bij het ontwikkelen van uw businessplan/businessplan. Ik kom ook bij u thuis in de regio Brussel, maar ook in Waals- en Vlaams-Brabant, met een minimale cursusduur van 2 uur. Met ruime ervaring bied ik talloze oefeningen aan om de kennis te versterken. Er zijn ook cursussen voor afstandsonderwijs beschikbaar. Houd er rekening mee dat voor studenten in Frankrijk de cursussen uitsluitend op afstand plaatsvinden. Aarzel niet om contact met mij op te nemen om uw lessen te organiseren volgens uw behoeften en beschikbaarheid. Ik ben hier om u te helpen uw vaardigheden op deze gebieden op een efficiënte en persoonlijke manier te ontwikkelen. Met mijn steun kunt u de concepten van boekhouding, financiën en economie onder de knie krijgen, terwijl u waardevolle hulp krijgt bij het opstellen van uw bedrijfsplan.

Leo Vd
Financiële analyse voor ondernemers en ondernemingsplannen
Het goed interpreteren van financiële documentatie kan aan het begin erg lastig zijn. Voor ondernemers is het van groot belang om te kunnen begrijpen hoe de business wordt vertaald naar cijfers. In deze lessen zoom ik graag in op het bedrijfsplan, waar u op zou moeten letten in de cijfers en op welke manier een derde de gegevens beoordeelt. Indien het opstellen van een ondernemingsplan een stuk financiële invulling behoeft, leg ik bovendien graag uit op welke manier dit kan worden toegevoegd. Neem gerust contact op bij vragen of om een casus voor te bespreken.

Ghalem
Nederlands, Job Coaching, Loopbaan, Ondernemerschap
Ik ben een gedreven en enthousiaste docent. Op een MBO school geef ik logistiek, burgerschap, loopbaan, ondernemend gedrag en duurzaamheid. Hierbij maak ik gebruik van diverse methodes, maar ik pas nog het liefste de les aan op de student. Studeren op maat op jouw niveau en tempo! Ook begeleid ik graag studenten in het loopbaantraject. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een mooi netwerk opgebouwd. Heb je vragen? Stuur gerust een bericht dan kijken wij samen naar de mogelijkheden om jou vooruit te helpen!

Philippe
Trainen in het schrijven van een businessplan volgens de methode van het businessmodel canvas
Over de cursus: - Deze cursus biedt een complete, toegankelijke en aantrekkelijke introductie tot het schrijven van een businessplan. Mijn doel is om u te leren hoe u een businessplan kunt ontwikkelen met behulp van het Business Model Canvas. De hoofdthema's zijn: 1. Markt en concurrenten 2. Klanten 3. Waardepropositie 4. Partners 5. Middelen 6. Relaties 7. Kanalenverkoop 8. Marketingplan 9. Inkomsten en kosten 10. Winstgevendheid en financiering Over mij: - Ik werk in marketing bij een van 's werelds grootste bedrijven voor consumptiegoederen (FMCG), met meer dan 100.000 mensen in ongeveer 70 landen. Ik ben gevestigd in Genève, waar ik de wereldwijde marketing van een merk van meer dan een miljard dollar beheer. In mijn vrije tijd ben ik Marketingassistent aan de Solvay Business School Brussel School of Economics & Management en beoefen ik triatlon en zeilen. - Ik won de IVE-ondernemingsplancompetitie in 2011 en was finalist van de Iddea 2015. Ik hielp ook mijn broer de Start'Academy Belgische wedstrijd in 2015 winnen.

Adem
Docent: economie & ondernemen en bedrijfseconomie.
Samen verbeteren we jouw probleem, om te zorgen dat je voor de toets/examens klaar voor bent. Ook wil ik jouw rugtas vullen met de kennis van het vak. Aan het einde van de les blikken we samen terug op de les, om te kijken of je de les heb begrepen.

Esther
Focussessie voor coaches die hun bedrijf willen laten groeien door middel van een online programma
Je bent coach en je weet dat je heel bekwaam bent in je vak. Je zou graag je bedrijf uitbreiden met een online aanbod, om je impact te vergroten door meer mensen te helpen en tegelijkertijd meer geld te verdienen. Je staat aan het begin van deze transitie, of je bent begonnen en (nog) niet geslaagd. Tijdens dit uur zullen we ons concentreren op de stappen die u moet nemen om mensen echt online te helpen. Ik help je eenvoudige methoden te kiezen die je kunt gebruiken, ook als je technische hulpmiddelen moeilijk vindt. Ik geloof dat er altijd een manier is om online te werken, als je die droom hebt. Ik help je graag om het te vinden. Wanneer onze sessie voorbij is, weet u wat u moet doen om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen door online te gaan.

Jan-Willem
Hulp bij schrijven van ondernemingsplan/verkoopplan/business plan
Je bent/wordt ondernemer en je gaat een ondernemingsplan/verkoopplan/business plan schrijven. Je staat er niet alleen voor. Je krijgt hulp. Ik heb sinds 2002 ervaring als trainer, coach en schrijver op het gebied van sales, communicatie en gesprekstechnieken aan ondernemers en startende ondernemers. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met je. Neem contact met me op als je je aangesproken voelt en dan bepalen we samen of en hoe ik je kan helpen.

Idowu A
Zeevrachttraining voor importeurs en exporteurs
Verzending is een proces waarbij buitenlandse goederen van een overzees land naar een ander land worden verzonden. Er zijn veel agenten bij betrokken, zoals de inkoopagent, de inkoopagent, de expediteur en de bezorgagent. Al deze processen zullen dienovereenkomstig worden behandeld met behulp van een mini-import- en exporttrainingsboek in PDF.

Bas
Marketing, Marketing Communicatie en Growth Hacking
Ik geef bijlessen in marketing, marketingcommunicatie en ik geef ook cursussen in Growth Hacking. Ik begeleid HBO en MBO studenten, geef hoorcolleges en ben assessor bij afstudeertrajecten aan Fontys Hogescholen. Mijn achtergrond is de muziekwereld; ik ben mede-oprichter van marketing platform Kwettr. Vanuit mijn werk hou ik me veel bezig met marketing automation, funnel marketing, viral marketing, Google Ads, SEO reports, UX design maar ook het schrijven van marketingplannen. Ik begeleid studenten tevens met scripties en afstudeertrajecten.

Bianca
Ondernemen. Ben jij bezig met het opstellen van een ondernemingsplan?
Wil je een eigen business starten? Ben je al druk bezig met je ondernemingsplan? Ik kan jou helpen in het schrijven van jouw stappenplan, concreet kijken of jouw doelstellingen haalbaar zijn, of simpelweg inspiratie opdoen en even sparren. Geen probleem!

Liesbeth
Start je eigen bedrijf. Laat me je helpen aan vrijheid in het leven; je eigen beslissingen nemen en je ideale leven leiden!
Je droom realiseren, dat is wat ik doe. Samen met jou. Samen kunnen we uw droom waarmaken. Een eigen bedrijf starten, zelfs als u nog niet zeker weet welk soort bedrijf u wilt starten. Ik zal je helpen je passie te vinden en een businessmodel voor je te maken. Samen creëren we uw vrijheid om een eigen bedrijf te hebben.

Robert-Jan
Leer de toekomst verkennen! Maak betere keuzes in jouw leven. Of maak je werk leuker of makkelijker door betere voorbereiding.
Merk je dat de veranderingen in de wereld steeds sneller gaan? Loop je achter de feiten aan of wil je liever zelf kiezen? Technologie krijgt steeds meer invloed. Laat je dat allemaal zomaar over je heenkomen? Natuurlijk niet. Techniek mag jouw leven toch ook makkelijker maken. Je moet dan wel weten hoe. We gaan samen ontdekken hoe we jouw leven leuker, makkelijker of interessanter kunnen maken door jouw toekomst te verkennen. Als je blijft doen wat je deed, houd je de resultaten die je gewend bent. Maar als je meer of beter of anders wilt, hoe ga je dat bereiken? Wat bereik je ermee? - Je bent beter voorbereid op de toekomst - Je kan makkelijker solliciteren naar een nieuwe baan - In je studie kun je beter snappen wat het nut is van bepaalde vakken, waardoor je meer motivatie krijgt - Jouw bedrijf speelt beter in op nieuwe ontwikkelingen dan je concurrenten - Op netwerkbijeenkomsten wil iedereen met je praten, want je hebt wat interessants te melden. Voor wie is dit geschikt? - Je zit nog op school maar twijfelt over studie of werk na school - Je werkt al een tijdje, maar je voelt dat er meer in je zit dan er nu uit komt. Je weet alleen niet hoe je dat verandert. - Je werkt al een tijdje niet, maar hebt zin om weer aan de slag te gaan. Hoe kom je aan een leuke baan die echt bij je past? - Je wordt gek van alle piepjes en notificaties maar raakt er alleen maar gestresst van. Hoe regel je al die techniek zodat je er voordeel van hebt? - In je werk merk je dat er de laatste drie jaar weinig veranderd is. Alles is nog precies zoals toen, terwijl de technologie voorbij raast. Hoe krijg je jouw afdeling of jouw bedrijf mee in innovatie? Hoe kan je profiteren van alles wat je tegenwoordig vrijwel voor niets online kunt vinden? Als Commissaris van de Toekomst help ik al heel wat jaren mensen en bedrijven om zich beter voor te bereiden op de snel veranderende wereld. Mijn focus ligt daarbij op technologie, op menselijke maat. Dus niet hele grote en ingewikkelde software systemen inplementeren of allerlei machines aanschaffen. Nee, het kan slimmer. Omdat ik hierdoor in verschillende vakgebieden werk, kan ik je laten leren van de ontdekkingen van anderen. Daarnaast lees ik meer dan 50 boeken per jaar over allerlei onderwerpen rond nieuwe technologie, wetenschap, innovatie en management. Daar profiteer je van zonder ze zelf allemaal te hoeven lezen.

Ben
Coaching / Sparsessie / Brainstorm voor ondernemers / ondernemende mensen
Ondernemerschap is mijns inziens de hoogste trede van persoonlijk leiderschap! - Heb jij het lef te durven falen? Wat heb je geleerd van jouw mislukking, of beter gezegd: leermoment? - Durf jij positief-kritisch te kijken naar jouw eigen handelen? Waar ligt de kracht van jou als mens/ondernemer? Wat kun je beter uitbesteden? - Hoe zet ik mijn idee om in een bedrijf? - Wie is mijn klant? In welke klantbehoefte voorziet mijn propositie? - Hoe kom ik aan klanten? Kernwoorden: Persoonlijk leiderschap, Durf te falen, Lean start-up, Business plan, Keep it simple stupid!, Ondernemen, Gewoon Doen! Wie ben ik? Mijn naam is Ben, 33 jaar, en door mijn rode haar was ik als kind op de basisschool al 'anders' dan mijn klasgenootjes. In de loop der jaren heb ik ervaren dat anders denken en anders handelen niet altijd gemakkelijk is, o.a. doordat de maatschappij inclusief de mensen uit mijn directe omgeving omgeving er van alles van vinden. Veel mensen worden onbewust gedreven door (faal)angst en ze vertonen risicomijdend gedrag. Mijn ouders zeiden bijvoorbeeld goed bedoelend: Je hebt nu toch zo'n goede (en lekker veilige) baan: Waarom zou je dat op het spel zetten? Velen praten veel over, maar nemen nooit concrete stappen richting het starten van hun eigen business. Intussen heb ik ervaren dat ik andere keuzes durf te maken dan de meesten mensen. Dat was en is soms spannend, maar brengt mij privé en zakelijk gezien wel succes! Vele achtereenvolgende 'faal'momenten hebben mij gebracht waar ik nu ben: een leuke vader die 3 dagen per week opdrachten vervuld als Freelance Business Developer en Data/Business Analist en in de overige tijd nieuwe start-ups lanceert.