Sapioseksueel of hoe verleid te worden voor een IQ-plan!

Neem een ​​vleugje aantrekkingskracht, een hoog IQ, een vleugje opwinding voor het intellect, verfraai alles met intense spirituele uitwisselingen en je krijgt sapioseksualiteit! Sapioseksuelen zoeken geen schoonheid of uiterlijk, maar voelen zich alleen aangetrokken tot intelligentie. Ze laten zich verleiden door intellectuele capaciteiten of door de intensiteit en kwaliteit van de uitwisselingen die ze met anderen kunnen hebben. Te groot, te klein, niet groot genoeg, kaal, te harig, kleine voeten of benen te dun? Sapioseksuelen geven niet om je uiterlijk.

Ze geven ook niet echt om je afkomst, je sociale situatie of het werk dat je doet! Je verbeelding, je spirituele aanwezigheid of je lange diatribes over de afwijkingen van de moderne filosofie zullen eerder een sapioseksueel verleiden dan een bankrekening met veel nullen of een  lichaam verkregen dankzij je getalenteerde cosmetisch chirurg

In een samenleving waar uiterlijk onze sociale en menselijke relaties domineert, duikt deze nieuwe oriëntatie op en daagt deze uit. Of je nu een man, een vrouw, een homo, hetero, een bi of een trans bent, je kunt een persoon aantrekken of aangetrokken worden door de kracht van zijn of haar geest of de volledige omvang van jouw kennis. 

Het is niet verrassend dat we merken dat er een grotere sapiosexuele neiging is bij vrouwen dan bij mannen, omdat ze, om deze lichte prikkel van verlangen tijdens een eerste contact te ervaren, over het algemeen niet alleen een fysieke stimulatie nodig hebben, maar ook een intellectuele, mentale of spirituele klik.

Streel mijn hersenen en je zult mijn lichaam hebben

Zelfs als we bij het eerste contact worden verleid door een aangeboren reflex om de ander te evalueren op basis van zijn lichaamsbouw of zijn uiterlijk, is het zeker dat we allemaal, mannen en vrouwen, een deel van sapioseksualiteit in ons hebben. Ja heren, jullie ook! Weet dat je je op een bepaald moment in je leven aangetrokken voelde tot een vrouw vanwege haar IQ. Inderdaad, dit verbaast je omdat je gewend bent om andere delen van het lichaam onder de loep te nemen om verlangen te voelen, maar je hebt ontzag voor een brein gevuld met neuronen tot op het punt dat je een gevoel van verlangen krijgt. Dit verlangen dat alleen een persoon die aan je gebruikelijke schoonheidscriteria voldoet, zou kunnen hebben veroorzaakt. Je hebt dit gevoel zeker in verband gebracht met de noties van charme en verleiding die je voelt wanneer je onder invloed bent van een charismatisch persoon die een sterke uitstraling heeft.


Als je tijdens het lezen in de metro aanhoudende blikken waarneemt, zoek dan niet verder: een sapio-seksueel heeft je achtervolgd. Tegenwoordig maakt het simpele feit dat je een boek of een muziekinstrument in je handen hebt, rondloopt in een museum of jezelf perfect uitdrukt in een vreemde taal, je een gemakkelijk doelwit voor sapios op zoek naar de zeldzame parel . Vraag de meisjes welke impact hun libido kan hebben op de aanblik van een jonge man die perfect gitaar speelt terwijl hij een prachtig liefdeslied neuriet aan het strand of in het park.

Leer om te verleiden

Bij Apprentus ontvangen we veel aanvragen voor taallessen of muzieklessen voor een specifieke behoefte, zeer specifiek en alleen gemotiveerd door liefde en verleiding. In veel gemengde koppels kan communicatie soms moeilijk zijn als je de moedertaal van je partner of je vriend of vriendin niet beheerst. Daarom ontvangen we verzoeken van leerlingen die de moedertaal van hun partner willen leren om te communiceren, te plezieren en te verleiden. Dit is ook het geval voor muziek, de verleidingsmethode bij uitstek. Veel leerlingen nemen contact op met de muziekleraren van Apprentus om een ​​instrument te leren bespelen of te leren zingen met als enig doel hun partner te verleiden. Ter gelegenheid van een huwelijksaanzoek, om een ​​ontmoeting te vieren en vooral om de aandacht van de ander te trekken, haasten veel sapioseksuelen zich naar de muzieklessen!


Je voorspel? Een goed debat over de acht romans geschreven door Éric-Emmanuel Schmitt en die Le Cycle de l’Invisible componeert of een wedstrijd om erachter te komen wie de meer polyglot van de twee is. Als je niet tussen de twee kunt kiezen, aarzel dan niet om je saxofoon te grijpen om niet alleen de totale beheersing van je instrument te tonen, maar ook je viriele behandeling van het object, evenals de volledige omvang van je talent te tonen wanneer je lippen het mondstuk van het instrument voorzichtig aanraken.

Tegenwoordig overspoelen ‘instagramers’, ‘tiktokkers’ en andere ‘snapchaters’ het web van miljoenen foto’s met een virtueel beeld dat niet overeenkomt met de werkelijkheid of met een soms verfraaide en vaak misleidende uitstraling. Als je echter bijzonder intelligent bent, als je over kennis beschikt, aanleg hebt en dat je een gave hebt om erover te praten en het te delen, zul je eerder onder het dekbed liggen met een sapioseksueel.

Als je dit artikel leuk vond, neem dan even de tijd om een ​​reactie achter te laten en ons je mening te geven!

Site Footer