Salvē, ik ben Carlotta en heb reeds 7 jaar ervaring met bijlessen geven. Deze gaan tegenwoordig online door, wat in mijn ervaring de kwaliteit of resultaten geenszins omlaag haalt. Sinds april 2022 volg ik cursussen Latijnse taalverwerving aan de Schola Latīna, een Italiaanse privéschool die de comprehensible input (CI) -methode gebruikt. Dit houdt in dat alle lessen uitsluitend in de doeltaal worden onderwezen, waardoor ik Latijn niet alleen kan vertalen, maar ook spreken en schrijven. Aangezien geen enkele Vlaamse school actieve taalbeheersing verwacht, zal ik dit uiteraard niet ongevraagd doen tijdens de lessen ;) In de praktijk steeds dezelfde problemen terug: moeilijkheden met vertalen, moeilijkheden met memorisatie van rijtjes en woordenschat, gebrek aan motivatie of plezier. Wanneer zo’n fantastisch vak als lastig wordt ervaren, is het niet meer dan logisch dat de motivatie ook wegzakt. Eender wat het probleem is, Latijn zelf is een perfect haalbaar vak. Ik heb ook nog bijles wiskunde gegeven en merkte toen ook dat leerlingen pas plezier hebben wanneer ze niet meer zitten te sukkelen, waar we dus naartoe werken :) Mijn doel is om zo snel mogelijk minder nodig te zijn door strategieën aan te leren en in te oefenen. Wanneer u contact opneemt, vermeld dan a.u.b. in welk jaar de leerling(e) zit. Ik voorzie extra materiaal op maat! Cūrā ut valeās, Carlotta

Beoordelingen (2)

Super leerkracht latijn! Duidelijk gestructureerd en gemotiveerd.
Carlotta kan snel de vinger leggen op wat de leerling kan en nodig heeft om beter te worden. Ze observeert heel geduldig en kan snel en goed de taal uitleggen. Daarnaast geeft ze voldoende motivatie en begrip mee aan de leerling, zodat die positief verder kan.

Good-fit Leraar Garantie


Als je niet tevreden bent na je eerste les, dan zal Apprentus een andere leraar voor je zoeken of je eerste les terugbetalen.

Online reputatie

  • Leraar sinds oktober 2021
  • 3 herhaalleerlingen
  • Geverifieerd telefoonnummer